Tradiční jablečný koláč v novém kabátu. Jak si ho připravíte?

Date:

Share post:

Kdo by je nemiloval? Oblíbené koláče, které připravovali už naše babičky, zažívají comeback. Výsledkem toho jsou moderní verze, které tradiční chuť skutečně povýšili na jiný level.

potřebujete:
4 velká jablka
250g polohrubé mouky
160g změklého másla
125g moučkového cukru
3 vajíčka
3PL másla
2PL mléka
2cl prášku do pečiva
vanilka
citrónová kůra a šťáva z jednoho citronu
máslo na vymazání formy

postup:
Jablka očistíme, okrajem a následně nakrájíme na tenčí plátky. Ty pokapeme citrónovou šťávou a necháme na chvíli odstát. Medzičaosm si rozpustíme máslo na pánvi a prostupu přidáváme odstané jablka. Opečeme je z Obch stran, přičemž přidáme trochu cukru – dle vlastní chuti a uvážení.

Ve větší míse si smícháme změklé máslo, moučkový cukr, vanilku a špetku soli. Vše spolu utřeme do pěny. Přidáváme nastrouhanou kůru a vajíčka s mlékem. Na závěr přidáme mouku a prášek do pečiva. Směs mícháme, dokud nám nevznikne tuhé těsto. Kulatou formu si vymažeme máslem a těsto z mísy rovnoměrně rozostřuje. Na vrch poklademe plátky jablek tak, aby se nám překrývaly. Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupních asi 45 minut. Na závěr můžeme posypat práškovým cukrem. Dobrou chuť!

- Reklama -PR články

Další články autora

Forbes Casino – online platforma, která staví hráče na první místo, je tu už rok

Online herní portál Forbes Casino si za první rok našel na českém herním trhu své pevné místo. Nabízí...

Brzdové třmeny: Využijte repase při opravě brzd

Vzhledem k tomu, že brzdy jsou často vystaveny vnějším vlivům, které je poškozují, jejich oprava je nutná relativně...

Dragomir: Bulharská vína, která osloví

Dragomir je vinařstvím, které odhaluje neuvěřitelný potenciál bulharské přírody a vytváří zajímavá a nezapomenutelná vína. Ta jsou vyráběny...

Školení vysokozdvižných vozíků je pro některé pracovní pozice nutností. Jak probíhá?

Manipulace s vysokozdvižným vozíkem je hračka, pokud úspěšně absolvujete školení řidičů vysokozdvižných vozíků. Zajímá vás, jak takový kurz...