Tradiční jablečný koláč v novém kabátu. Jak si ho připravíte?

Date:

Share post:

Kdo by je nemiloval? Oblíbené koláče, které připravovali už naše babičky, zažívají comeback. Výsledkem toho jsou moderní verze, které tradiční chuť skutečně povýšili na jiný level.

potřebujete:
4 velká jablka
250g polohrubé mouky
160g změklého másla
125g moučkového cukru
3 vajíčka
3PL másla
2PL mléka
2cl prášku do pečiva
vanilka
citrónová kůra a šťáva z jednoho citronu
máslo na vymazání formy

postup:
Jablka očistíme, okrajem a následně nakrájíme na tenčí plátky. Ty pokapeme citrónovou šťávou a necháme na chvíli odstát. Medzičaosm si rozpustíme máslo na pánvi a prostupu přidáváme odstané jablka. Opečeme je z Obch stran, přičemž přidáme trochu cukru – dle vlastní chuti a uvážení.

Ve větší míse si smícháme změklé máslo, moučkový cukr, vanilku a špetku soli. Vše spolu utřeme do pěny. Přidáváme nastrouhanou kůru a vajíčka s mlékem. Na závěr přidáme mouku a prášek do pečiva. Směs mícháme, dokud nám nevznikne tuhé těsto. Kulatou formu si vymažeme máslem a těsto z mísy rovnoměrně rozostřuje. Na vrch poklademe plátky jablek tak, aby se nám překrývaly. Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupních asi 45 minut. Na závěr můžeme posypat práškovým cukrem. Dobrou chuť!

- Reklama -PR články

Další články autora

Keramické grily: jaké mají výhody?

Keramické grily představují novou kategorii na trhu s grily, která rychle získává na popularitě. Díky svým jedinečným vlastnostem...

Poznejte nábytek, který vám možná doposud unikal

Všichni známe nábytek, který běžně používáme, nebo se kterým se setkáváme u příbuzných, přátel. Pokud ale neobcházíme prodejny...

Vezměte jízdní kola a vydejte se na Valašsko projet Bevlavu

Patříte k milovníkům cyklistiky a rádi poznáváte krásná místa České republiky? Pak by vám určitě nemělo uniknout Valašsko. Právě...

Kožená peněženka: Nadčasová elegance v kapse pro moderního muže

Hledáte praktický a stylový doplněk, který vám vydrží roky? Pak je kožená peněženka tou správnou volbou. Na rozdíl...