Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

- Reklama -PR články

Další články autora

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které...

Škrábance na autě: Jak se jich zbavit i doma

Škrábance na vozidle jsou frustrujícím problémem pro každého majitele automobilu. Vznikají různými způsoby – od drobných nehod přes...

Revize elektroinstalací: Zajištění bezpečnosti vašeho domova

Revize elektroinstalací je klíčovým krokem k udržení bezpečnosti a správného fungování elektrických systémů ve vašem domě. Bez ohledu...

„Mokrý“ program aneb jak zabavit hosty, když na oslavě prší

Prší a vám se tak poněkud rozplynula představa, že hosté budou volně korzovat prostorem a zabaví se sami....